Nyheter

LEADER Sydöstra Skåne söker projektledare och ungdomscoach

Publicerades den 28 juni 2019

Brinner du för ungas delaktighet i landsbygdsutvecklingen?
Vill du vara med och utveckla sydöstra Skåne?

Vi söker dig som vill arbeta som projektledare för vårt ungdomsprojekt, La Source. Du kommer att ingå i ett inspirerande och kreativt team med ett betydelsefullt utvecklingsuppdrag. Som projektledare/ungdomscoach ser du till att ungdomarnas driv och idéer tas tillvara samt stöttar dem vid genomförandet av dessa.

För att lyckas i rollen som projektledare/ungdomscoach behöver du ha ett brinnande intresse för ungas delaktighet i landsbygdens utveckling. Du stimuleras av att hjälpa unga och förverkliga deras projektidéer. Som person är du strukturerad, engagerad, pedagogisk, lösningsfokuserad och ansvarstagande. Du har god samarbetsförmåga och kan ta egna initiativ.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att söka upp, stödja och koordinera ungdomar mellan 13-25 år i sydöstra Skåne med idéer eller önskemål. Din roll är sedan att locka fram de ungas egen potential och stödja dem i deras arbete med att förverkliga dessa idéer. Du finns med dem hela vägen i genomförandet av små eller större delprojekt som på olika sätt gör sydöstra Skåne till en attraktivare plats att bo och verka på. En stor del av arbetet är också att synliggöra ungdomsprojektet och dess möjligheter i olika sammanhang och på olika plattformar så som skolor, festivaler, webb och sociala medier.

Du ansvarar, med stöd från övrig personal på leaderkontoret, för projektets (och delprojektens) planering, genomförande, budget, marknadsföring och rapportering. Uppdraget innebär även en tät kontakt med bl.a. kommunrepresentanter, föreningsaktiva och fritidspedagoger.

Kvalifikationer

  • Erfarenhet av att arbeta med unga och landsbygdsutveckling
  • Erfarenhet av projektledning och projektredovisning
  • Relevant högskoleutbildning eller andra mediterade kvalifikationer
  • God kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift
  • God kunskap om digitala plattformar för unga
  • B-körkort och tillgång till egen bil krävs

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från någon av EU:s struktur- och investeringsfonder.

LEADER Sydöstra Skåne är en ideell förening som arbetar med lokalt ledd utveckling genom leadermetoden med stöd från de europeiska struktur- och investeringsfonderna. Vi beviljar projektmedel till föreningar, företag, organisationer och myndigheter som bidrar till att uppfylla målen i den lokala utvecklingsstrategin. Leadermetoden är en framgångsrik metod som använts inom EU sedan 1991. Metoden innebär att bedriva utvecklingsarbete utifrån lokala förutsättningar och lokala initiativ.

Anställningens omfattning

Arbetsgivare: LEADER Sydöstra Skåne
Anställningsform: Visstidsanställning t.o.m. 2021-09-30
Omfattning: 50-75 % (kvällar och helger förekommer)
Tillträde: Snarast
Löneform: Månadslön
Placering: Ystad, verksamhetsområdet innefattar även kommunerna Simrishamn, Sjöbo och Tomelilla.
Ansökningstid: T.o.m. 22 augusti 2019

Rekrytering sker löpande.

Skicka din ansökan tillsammans med ett personligt brev och CV via e-post till: info@leadersydostraskane.se

Kontakt

Kristin Persson, verksamhetsledare
kristin.persson@leadersydostraskane.se, 0722-44 11 58

Carina Almedal, ordförande
carina@almedal.nu, 070-618 99 09

Dela: