Projekt

Här presenteras alla de grymma ungdomsprojekt som blivit beviljade och genomförs i sydöstra Skåne 2020-2021.

Bio8

Bio8 är en nystartad förening för filmintresserade ungdomar i sydöstra Skåne. Vid fem fredagskvällar under våren kommer de visa filmer på vackra Biografteatern Scala – Ystad. Filmer som ungdomarna själva är med och väljer och röstar fram. När filmen börjar? Klockan 8 (20.00) såklart 🙂.

Följ projektet i sociala medier:
Facebook: Bio8
Instagram: @bio8ystad

 

 

 

Tidigare projekt

Nedan finns ett litet axplock av de delprojekt som genomfördes i La Source under föregående programperiod mellan 2011-2014. Låt dig inspireras av dessa fantastiska och spännande projekt som är helt olika och unika i sitt slag! Den enda gemensamma nämnaren för projekten är att samtliga har initierats och drivits av ett gäng kreativa och handlingskraftiga ungdomar som har utgått från något de själva tycker är roligt och gjort det tillgängligt för en större målgrupp i närområdet.

Skånes Ponnyagility

I det prisbelönta projektet Skånes Ponnyagility (vinnare av en Ullbagge i kategorin bästa ungdomssatsning 2013) arrangerades träningar och tävlingar i agility för ponnyhästar. Projektgruppen köpte in material i form av bommar, koner, plankor och annat byggmaterial och lockade hästintresserade att prova på Ponnyagility. Efter projektet startade projektgruppen en förening för fortsatta träningar och arrangemang.

 

 

 

 

Asiatiskt konvent

Ett heldagskonvent för unga med intresse för asiatisk sub- och popukärkultur arrangerades. En ny sammankomst för ungdomar skapades där man fick chansen att lära känna nya vänner  och träffa likasinnade utan några krav på regler eller stränga normer som håller tillbaka från att våga uttrycka sig och våga vara sig själv. Med närmare 200 besökare från hela Sverige sattes Ystad på kartan i den asiatiska sub- och populärkulturens värld och ungdomar på Österlen fick nya vänner över hela landet.

 

 

 

 

Hiphopröj

En hiphopkväll arrangerades på Ungdomens Hus i Ystad med syfte att lyfta fram lokala och mindre etablerade hiphopartister. Konserten drog fullt hus och projektgruppen fick lära sig att budgetera, planera, marknadsföra och genomföra ett konsertevenemang på en professionell nivå.

 

 

 

 

Cheerstars Sjöbo

Streetdance fanns inte som en aktivitet för unga i varken i Sjöbo eller Tomelilla. Därför bestämde sig projektgruppen för att anordna en kurs i streeetdance i Sjöbo med omnejd. Kursen blev populär och projektgruppen lärde sig göra en budget, att planera och så klart att dansa streetdance! Samtidigt fick de se sina drömmar bli till verklighet och vara med och bidra till sann landsbygdsutveckling.

 

 

Mountainboard Camp

Har du hört talas om Mountainboard? Denna relativt okända brädsport förklaras enklast som en hybrid mellan en skateboard och en snowboard som man åker utför med. Projektgruppen köpte in sex mountainboards och arrangerade en prova-på-dag för alla som ville testa på att åka Mountainboard i Brösarps backar. Syftet var att erbjuda unga i Österlenregionen en helt ny aktivitet på landsbygden och att sprida mountainboardkulturen på Österlen.

 

 

 

 

Mini Dreamhack Tomelilla

Det var länge sedan det anordnades ett större LAN i Tomelilla tyckte två 18-åriga tjejer i Tomelilla kommun. Därför tog projektgruppen saken i egna händer och arrangerade Mini Dreamhack för 30 deltagare under jullovet. Projektgruppen lärde sig mycket om arrangörskap, ledarskap, teknik och inte minst att hantera ett gäng 14-åriga killar!

Dela: