Unga influencers på landsbygden


 

Hänger du mycket i sociala medier? Och tycker att den skånska landsbygden är ett härligt ställe att bo på? Då kan du söka Skånes förmodligen roligaste sommarjobb!

Unga influencers på landsbygden som var La Source och Ung i MittSkånes succéprojekt under sommaren 2020 är nu tillbaka igen sommaren 2021! Är du mellan 16 och 25 år, bor på landsbygden i Mittskåne (Eslövs, Hörby eller Höörs kommun) Skånes Ess (Bromölla, Kristianstads, Osby, Östra Göinge kommun) eller Sydöstra Skåne (Simrishamns, Sjöbo, Tomelilla eller Ystads kommun) och vill spendera sommaren med att dela med dig av ditt liv i sociala medier – läs vidare!

VAD INNEBÄR JOBBET?

 • Tillsammans med unga från andra delar av Skåne delar du bilder, filmer eller texter om din vardag som ung på landsbygden i Skåne. Du använder dina egna sociala medier och postar inlägg med hashtags #ungapålandsbygden, #ungiskåne, och #lasource, #ungaess eller #ungimittskåne beroende på vilket område du bor i.
 • Vad du delar och i vilken kanal du delar (Instagram, Youtube, Snapchat, TikTok, din blogg, Facebook, o.s.v.) bestämmer du själv. Det kan till exempel handla om dig själv, dina fritidsintressen, din familj eller vänner, smultronställen eller saker du engagerar dig i.
 • Under åtta veckor mellan perioden vecka 24-33, delar du minst tre inlägg per vecka med bilder/film/text från ditt liv på landsbygden.
 • Sommarjobbet startar med en informationsträff och digital utbildning den 19 maj kl. 17.30 samt utbildning den 25 maj kl. 17.30. Samtliga två tillfällen är obligatoriska att deltaga i.

VAD FÅR DU?

 • Uppdragsersättning
 • Digital utbildning i platsvarumärke och sociala medier genom företaget Placebrander (@Placebrander)
 • Genom spridning via MittSkåne Utveckling, LEADER Sydöstra Skånes och Skånes Ess kanaler större synlighet av dina egna sociala media kanaler

VEM SÖKER VI?

 • Du bor på landsbygden i Bromölla, Eslövs, Hörby, Höörs, Kristianstads, Osby, Simrishamns, Sjöbo, Tomelilla, Ystad och Östra Göinge kommun.
 • Du är mellan 16 och 25 år.
 • Du gillar att uttrycka dig via sociala medier genom att berätta och visa upp ditt liv, dina fritidsintressen, platsen där du bor och människorna du umgås med.
 • Storleken/antalet följare på dina kanaler spelar ingen roll men du ska ha en ambition om att vilja utvecklas, stärka din kunskap som influencer och bygga upp dina sociala media kanaler.
 • Du behöver ha ett öppet konto.

Vi strävar efter att sätta samman en grupp som är blandad i geografisk utbredning, kön, etnisk bakgrund, ålder, intressen och i användning av olika sociala medier.

SÖK JOBBET

Sök jobbet här! Vi vill ha din ansökan senast den 18 april.

UNGA INFLUENCERS 2020
På hashtaggarna #ungiskåne och #ungapålandsbygden fick vi sommaren 2020 följa sju ungdomar som delade med sig av sin sommar i sydöstra Skåne och Mitt Skåne. Under deras landsbygdssommar fick följarna ta del av allt från gårdsliv, äventyr, och lata dagar på stranden till smultronställen och viktiga samhällsfrågor – spana in #ungiskåne för att återuppleva härliga sommarminnen!

Dessa fyra landsbygdsinfluencers fick vi följa 2020 i sydöstra Skåne:

 

 

 

 

 

 

Namn: Victoria Brorsson
Ålder: 17 år
Kommun: Tomelilla
Instagram: @victoriabrorsson

Jag heter Victoria Brorsson, är 17 år och en av sommarens unga influencers som brinner för att fånga ögonblicken! Min strävan är att visa de vackra platser i Skåne som jag ofta besöker från sin bästa sida, för att fler ska lockas till att ta del av dom själva!

 

 

 

 

 

 

Namn: Sebastian Lundgren
Ålder: 21 år
Kommun: Simrishamn
Instagram: @sebastianlundgreen

Mitt namn är Sebastian och jag studerar Artificiell Intelligens. Bor mitt i det vackra Österlen och lever en vardag bland vackra vyer över både land och hav som jag gärna delar med mig av.

 

 

 

 

 

 

Namn: Nellie Rispe
Ålder: 18 år
Kommun: Sjöbo
Instagram: @nellanlol

Följ med mig i min vardag och få tillbakablickar från min tuffa uppväxt på landet med att leva med grav dyslexi, förlorade min pappa när jag var 10 och varit ganska utfryst i skolan till att nu blomma ut, ta för mig av livet och njuta av att leva på landet där jag bl. a. tar hand om hemlösa katter och hjälper min morbror på hans gård med hästar, kor, ankor, höns och skörd.

 

 

 

 

 

 

Namn: Linnea Olsson
Ålder: 16 år
Kommun: Ystad
Instagram: @linnea__olsson

Jag heter Linnea och är en snart 16 årig tjej som tillsammans med mina hästar, katter och familj bor på en härlig gård mellan Ystad och Tomelilla. På mitt konto kommer jag dela med mig av mitt liv med hästar och balansgången mellan det vanliga tonårslivet och min satsning mot toppen!

FÖR ATT SE ALLA INLÄGG – FÖLJ #ungiskåne

HAR DU FRÅGOR?
Kontakta delprojektledare:
Sydöstra Skåne: Andreas Thell, andreas.thell@leadersydostraskane.se / 0722-44 11 03
MittSkåne: Jennifer Cronborn, jennifer.cronborn@mittskaneutveckling.se / 0735-40 54 37
Skånes Ess: Ellen Stenberg, ellen@skanesess.se / 0703-65 99 50

Dela:
10 maj 2021 09.36

Efter en tids vintervila drar Hästen i Skånes leaderprojektet Equine Monitoring nu igång igen. Imorgon tisdag placeras årets grupp med hästar ut på Kumlans naturreservat! 🐴🐴🐴

Läs mer
06 maj 2021 08.35

💚 Hej hallå! 💚 Nu hjälps vi väl åt med att nominera personer mellan 20 och 30 år från sydöstra Skåne till Änglamarkspriset 2021! 💚 Änglamarkspriset föddes ur tanken om en härlig och hållbar framtid för 30 år sedan. Med priset vill man uppmuntra och lyfta fram goda initiativ inom svensk miljö och ek...

Läs mer